Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > سینما - فرهاد اصلانی هم پس از فیلتر شدن تلگرام از فیلترشکن استفاده کرد. او موضع‌گیری کاملا سیاسی هنرمندان را نمی‌پسندد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرهاد اصلانی از بازیگران موفق و پرافتخار سینمای ایران است که برای بازی در فیلم «دختر»‌ جایزه بهترین بازیگر جشنواره فیلم مسکو را از آن خود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در گفت‌وگویی که در ویژه‌نامه نوروزی «بی‌قانون» چاپ شده، از مسائل مختلفی صحبت کرده است که بخش‌هایی از آن را مرور می‌کنیم.

نقش کمدی بازی کردن سخت‌تر است یا نقش جدی؟

قطعا نقش کمدی سخت‌تر است به خصوص که در ایران همه کمی طناز هستند. مردم ما اهل شعر هستند و پیچیده حرف می‌زنند و طنز شخصی دارند. وقتی کسی می‌خواهد در سینما یا تلویزیون ایران طنزی داشته باشد باید خیلی قوی اجرا کند که این مردم را بخنداند. طنز تعریفی دارد که ما بخشی از آن را قبول داریم یا می‌توانیم نشان دهیم که همین مساله کار ما را سخت‌تر هم می‌کند.

بهترین طنزی که در ایران دیده‌اید چه کاری بود؟

من واقعا «اجاره‌نشین‌ها» را عمیقا دوست داشتتم و موقعیت‌ها به شدت ایرانی، ملموس و دوست‌داشتنی بود.

جایی گفته‌ بودید آدم قانون‌مندی هستید. ایا این قانو‌ن‌مندی در استقاده از فیلترشکن هم رعایت می‌شود؟

نه من حتما فیلترشکن نصب می‌کنم. خیلی به فضاهای مجازی وارد نیستم ما زمانی که من را از چیزی منع کنند، احساس خوبی ندارم. به همین دلیل زمانی که تلگرام را قطع کردند، من هم از فیلترشکن استفاده کردم.

آخرین سریالی که در تلویزیون با بازی شما پخش شد، «مختارنامه» بود که مربوط به ۸ سال پیش است. دیگر قصد ندارید در صداوسیما کار کنید؟

«مختارنامه» آخرین کارم نبود، فقط دیر پخش شد. بعد از من «آشپزباشی» را هم کار کردم. من از سال ۸۸ به بعد در تلویزیون کار نکردم.

چرا از تئاتر فاصله گرفتید؟

راستش را بخواهید یک جایی در دولت قبل احساس کردم برنامه برای ممیزی و سخت‌گیری روی تئاتر دارند که از همان زمان من از تئاتر فاصله گرفتم. بعد هم مساله خصوصی‌سازی پیش آمد که به نظرم تعریف غلطی بود. خصوصی سازی  ساز و کار دیگری می‌خواهد. فکر می‌کنم در حال حاضر نگاه کمی کاسب کارانه است و باج دادن برای فروش بیشتر را نمی‌پسندم. مکاشفه‌ای که با تئاتر می‌کردم انگار دوره‌اش سرآمده است. تئاتر انتقادی که من تجربه‌اش کردم دیگر میسر نشد و من از تئاتر فاصله گرفتم.

شما بازیگری هستید که دغدغه‌های سیاسی اجتماعی دارید. آیا موضع‌گیری داشته‌اید که بعد از آن پشیمان شده باشید؟

این اواخر واکنشی به اتفاقات داشتم ولی بعد به من تذکر دادند که احتیاط کن. از نظر من موضع‌گیری کاملا سیاسی هنرمند اشتباه است. کسی که کار هنری می‌کند متعلق به مردم است و مردم این نوع کنش را نمی‌پسندند که هنرمندان کاملا در یک جناح سیاسی بایستند.

اگر همه شرایط ایده‌آل باشد دوست دارید با کدام بازیگر یا کارگردان خارجی کار کنید؟

تا به حال به آن فکر نکرده‌ام. شیفته دنزل واشنگتن هستم و خیلی دوستش دارم. ای کاش می‌شد با او تئاتر کار کرد. در بین کارگردان‌ها هم میشائیل هانکه را دوست دارم.

شما استقلالی هستید. مستندی برای باشگاه استقلال کار کردید؟

من به شخصیت مرحوم حجازی خیلی اعتقاد داشتم. به نظرم او واقعا مظلوم بود و وجه اجتماعی درجه یکی هم داشت. فقط به او ادای دین کردم. اینکه از این کار این همه خبررسانی شد برایم عجیب بود. البته امروز دیگر مثل قبل پیگیر فوتبال نیستم.

57241

 

 

کلید واژه‌ها : بازیگران سینما و تلویزیون ایران - سینمای ایران -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۸۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!

نگار علی- تنها چند ماه تا دو ساله شدن فیلترینگ در ایران فاصله است. البته فیلترینگ در ابعادی گسترده که از واتساپ گرفته تا اینستاگرام و گوگل‌پلی را گردن زد؛ پیش از آن نیز بودند پلتفرم‌هایی که در بازه‌های زمانی قبل‌تر فیلتر شده بودند، از میان آن‌ها می‌توان به توییتر، تلگرام و یوتیوب اشاره کرد، گویا موتور فیلترینگ در ایران به سرعت تولید پلتفرم‌های جدید، در حال کار است و یکی پس از دیگری به سینه آن‌ها دست رد می‌زند.

کوچ اجباری کاربران ایرانی

کاربران ایرانی همواره به‌اجبار در حال کوچ بودند؛ کوچ از لاین به وایبر، از وایبر به تلگرام، از تلگرام به واتساپ و حالا از واتساپ به پلتفرم‌های بومی. گفتنی است که در برهه‌ای از زمان و پس از فیلتر شدن پیام‌رسان تلگرام در ایران کاربران ایرانی به سمت اپلیکیشن‌هایی مانند تلگرام طلایی، هاتگرام و ویسپی نیز کوچ کردند که باعث شد برای مثال تلگرام طلایی بیش از ۳۰ میلیون کاربر را در مدت کوتاهی جذب کند.

آنچه از این کوچ اجباری نصیب کاربران شده است اما از دست دادن کسب‌وکار خود با هر فیلترینگ بوده است؛ در مهرماه سال ۱۴۰۱ بلافاصله پس از گذشت یک ماه از فیلترینگ، گزارشی از شرکت پادرو که در حوزه کسب‌وکارهای آنلاین فعالیت می‌کند، منتشر شد؛ در این گزارش آمده بود که در کشور یک‌میلیون شغل مستقیم و معاش ۹ میلیون نفر از کسب‌وکارهای موجود در اینستاگرام متأثر می‌شود که هم‌زمان با فیلترینگ در شهریور، ۸۵ تا صد درصد از فروش فروشگاه‌ها افت کرد».

از طرف دیگر انجمن تجارت الکترونیک ایران نیز در دومین گزارش خود به فیلترینگ به‌عنوان مانعی برای توسعه کسب‌وکار کارآفرینان ایرانی اشاره کرد؛ در این گزارش آمده است که نیمی از فعالان کسب‌وکارهای اینترنتی به مهاجرت فکر می‌کنند و بدون فیلترشکن، استفاده از اینترنت برای ایرانی‌ها ممکن نیست و این سیاست اشتباه حتی هزینه سنگینی بر روی دوش اپراتورها برای ارائه اینترنت گذاشته است.

با وجود آنکه این سیاست اشتباه تاکنون کاربران ایرانی، فعالان حوزه کسب‌وکار و پیکره کم‌جان اقتصاد ایران را مورد هدف قرار داده اما همچنان پرقدرت در حال اجرا است. خبرآنلاین در گفت‌وگویی که با کامبیز نوروزی، حقوقدان، داشته است، به بررسی ابعاد حقوقی فیلترینگ پرداخته است:

فیلترینگ در نظام حقوقی ایران غیرقانونی است

کامبیز نوروزی، حقوقدان، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «قوانین ما در این بخش ناقص است اما از نظر حقوقی این موضوع غیرقابل‌بررسی نیست؛ چه از نظر حقوقی و چه از نظر فقهی، اصل بر آزادی است. در فقه اصلی وجود دارد به نام اصل اباحه، به این معنا که هر آن چیزی که ممنوع نشده باشد، مجاز است. کسب‌وکارهای مشروع و قانونی مجاز هستند و کسب‌وکارهایی که موضوع کار آن‌ها مشروع و قانونی نیست، مانند خریدوفروش مواد مخدر، خریدوفروش اسلحه گرم و یا تجارت سکس طبق قوانین ایران مجاز نیستند، چراکه کالا و خدمات غیرقانونی است.»

او در ادامه گفت: «افرادی که کسب‌وکاری را با خدمات و کالاهای مجاز راه می‌اندازند، هیچ ممنوعیت قانونی برای فعالیت ندارند؛ درنتیجه صاحبان کسب‌وکار درصورتی‌که این کسب‌وکارها در محیط آنلاین اداره می‌شوند، حق دارند که به فعالیت خود ادامه دهند؛ ممانعت در روند کار این کسب‌وکارها از طرق مختلف مانند فیلترینگ، تضییع حق این افراد است، به‌خصوص که فیلترینگ در نظام حقوقی ایران غیرقانونی است و تمام اقداماتی که تا به امروز برای فیلترینگ انجام گرفته است نیز، غیرقانونی است و هیچ قانونی وجود ندارد که اجازه فیلترینگ را صادر کرده باشد.»

شورای عالی فضای مجازی و کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه هیچ‌یک پایه‌های قانونی ندارند

این حقوقدان در ادامه گفت: « تنها چیزی که می‌تواند اختیاری را به دولت و نهادهای حاکمیتی بدهد، قانون است. هیچ‌چیزی غیر از قانون اجازه نمی‌دهد، حقوق مشروع ملت سلب شود. در حوزه اینترنت نیز به همین شکل است؛ در مسئله اینترنت بسیاری از رفتارهایی که اتفاق می‌افتد، غیرقانونی است. شورای عالی فضای مجازی و یا کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه هیچ‌یک پایه‌های قانونی ندارند اما محیط اینترنت را با محدودیت‌های گسترده‌ای مواجه کردند.»

طرحی برای تبعیض ناروا در فضای آنلاین

درحالی‌که فیلترینگ در ابعاد گسترده، روزی قشر عظیمی از مردم را هدف قرار داده است اما هم‌زمان طرح اینترنت طبقاتی و تخصیص اینترنت آزاد به اقشار خاصی از جامعه در حال جریان است؛ نوروزی در ادامه در واکنش به این موضوع گفت: «این اقدام تبعیض ناروا است؛ عده‌ای بدون فیلترینگ به شکل نامحدود به اینترنت دسترسی داشته باشند و اکثریت مردم محروم از حق اساسی باشند، یک تبعیض ناروا است که از این قبیل تبعیض‌ها کم نداریم و یک نوع رانت است که به دلیل نزدیکی به قدرت به عده‌ای داده شده است و اکثریت مردم از آن حق محروم هستند و تبعیض ناروا نیز همواره نامشروع است.»

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900787

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • افزایش نرخ سود به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است
  • موضع تازه اروپا نسبت به حمله اسرائیل علیه رفح
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون