Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی وضعیت کیفی پیام رسان تلگرام نشان می‌دهد که این شبکه خارجی که میلیونها کاربر ایرانی عضو آن هستند، با اختلالات متعدد فنی روبرو است و آنطور که انتظار می رود شبکه‌ای پایدار نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، بروز اختلال در شبکه پیام رسان تلگرام طی هفته های اخیر به دفعات مشاهده می شود و این مساله باعث شده که کاربران ایرانی به فکر گزینه جدیدی برای جایگزینی با این شبکه اجتماعی بیافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیام رسان که هم اکنون بیشترین سهم شبکه های اجتماعی را در میان کاربران ایرانی به خود اختصاص داده، صبح امروز نیز با اختلال و قطع‌ و وصلی‌های پی‌درپی مواجه شد و «پاول دوروف» مؤسس و مدیر تلگرام تاکنون درباره دلایل این اختلال و کشورهایی که این پیام‌رسان در آنها با مشکل مواجه شده، اظهارنظری نکرده است.

با این وجود گفته شده که احتمال دارد این مشکل به دلیل اختلال در سرور مرکزی تلگرام رخ داده باشد؛ دلیلی که طی هفته های اخیر باعث بروز اختلالات اینچنینی به دفعات در تلگرام شده است.

۴ بار قطعی گسترده در یک ماه

این شبکه پرطرفدار در ایران اگرچه در رده های اول شبکه های پرطرفدار دنیا قرار ندارد و حتی در لیست ۱۰ شبکه پرطرفدار دنیا نیست، اما تاکنون توانسته بیشترین اقبال را از سوی کاربران ایرانی به خود اختصاص دهد. با این وجود افزایش اختلالات در دسترسی به این شبکه سبب شده تا کاربران ایرانی فکر گزینه جایگزین باشند. حدود ۴ سال پیش نیز به دلیل قطع و وصلی و کندیهای مستمر شبکه پیام رسان وایبر، کاربران ایرانی که آن زمان حدود ۲۴ میلیون نفر برآورد می شدند به یکباره از وایبر به تلگرام مهاجرت کردند.

براساس اعلام مرکز ملی فضای مجازی تلگرام در یک ماه اخیر بیش از ۴ بار با قطعی گسترده در خاورمیانه و اروپا روبرو بوده است؛ بررسی ها نیز این آمار را تایید می کند.

برای مثال در اواخر سال گذشته بروز مشکل سخت افزاری دلیل اختلال گسترده تلگرام در اروپا و خاورمیانه شد. این موضوع سبب شد این اپلیکیشن برای چندین ساعت از دسترس کاربران خارج شود. پس از بهبود این وضعیت نیز باردیگر تلگرام اعلام کرد که توانسته مشکل را در اروپا رفع کند، اما کاربران ایرانی باید کمی بیشتر منتظر بمانند.

از سوی دیگر در ابتدای فروردین ماه نیز تلگرام در اروپا و خاورمیانه و کشورهای CIS قطع شد و کاربران در این مناطق تا ساعتها نتوانستند به این پیام رسان دسترسی داشته باشند.

در این زمینه نیز این پیام رسان خارجی بدون توجه به ضرر و زیانهای ناشی از این قطعی برای کاربران، اعلام کرد که مشغول بررسی مشکلات است و شبکه سرورهای این پیام رسان در اروپا دچار اختلالاتی شد.

صبح امروز (چهارشنبه) نیز این پیام رسان با اختلال و قطع‌ و وصلی‌های پی‌درپی مواجه و از دسترس کاربران ایرانی برای ساعاتی خارج شد. در این خصوص دلایل این اختلال و کشورهایی که این پیام‌رسان در آنها با مشکل مواجه شده، از سوی تلگرام اعلام نشد.

محمدحسین پور مدیرکل ارتباطات و روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی با تأکید بر اختلالات سراسری امروز تلگرام گفت: در یک ماه اخیر تلگرام برای چهارمین بار دچار اختلال سراسری شده و از این جهت می توان گفت که این پیام‌رسان خارجی سکویی ناپایدار است.

شبکه های بومی جایگزینی مناسب برای شبکه ناپایدار تلگرام

اگرچه تا پیش از این و به دلیل نبود شبکه های بومی کارآمد در داخل کشور، کاربران ایرانی از شبکه های خارجی برای رفع نیاز خود استفاده می کردند اما با وجود مشکل به وجود آمده در ماههای اخیر برای دسترسی به تلگرام، کاربران ایرانی به راحتی می توانند نمونه بومی این شبکه‌ اجتماعی را جایگزین کنند.

براساس آماری که به تایید مرکز ملی فضای مجازی رسیده هم اکنون بالغ بر چند شبکه پیام رسان در کشور وجود دارد که می توانند جایگزین مناسبی برای شبکه‌ خارجی تلگرام باشند.

شبکه اجتماعی بله، سروش، ویسپی، بیسفون پلاس، آی گپ و گپ از جمله شبکه‌های موبایلی ویژه چت و گفتگو هستند که کارکردهایی مانند ایجاد کانال و گروه برای کسب وکارها، تبادل پیام گروهی، امکان تماس و اشتراک گذاری فایل ها را دارند؛  این اپلیکیشن های موبایلی، قابلیت نصب در هر نوع گوشی موبایل و با هرنوع سیستم عاملی را دارند و کاربران می توانند با نصب آنها از بازارهای اپلیکیشن، پیام ها و فایل های صوتی و تصویری خود را ارسال کنند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۲۹۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین جلسه کمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۳ با حضور، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، سردار فرجی پور جانشین و معاونین قرارگاه سایبری کشور، سعید رحیمی معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات این سازمان و معاونین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرکل حوزه وزارتی، روسای سازمان‌ها، شرکت‌های تابعه و اپراتور‌های تلفن همراه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه سردار جلالی به تحلیل جامعی از عملیات افتخارآمیز نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تحرکات ددمنشانه رژیم صهیونیستی و نتایج و آثار راهبردی این عملیات در تغییر معادلات نظامی منطقه پرداخت.

وی در ادامه با توجه به ماهیت کارکردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به تبیین تهدیدات متصور در این حوزه و ضرورت انجام اقدامات برای افرایش پایداری و تاب آوری زیرساخت‌های این حوزه پرداخت.

در ادامه گزارشی از اقدامات پدافند غیرعامل در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی مسئولان وزارت ارتباطات ارائه شد.

بررسی آخرین وضعیت و پیش‌بینی تهدیدات و اجرای اقدامات فوری برای امن‌سازی زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی و ارتباطات حداقلی در زمان بحران، اتخاذ تدابیر لازم برای ارتقای امنیت و صیانت از مراکز، حوضچه‌ها و خطوط ارتباطی مهم، اجرای طرح نظارت هوشمند و تصویری و ضرورت انجام اقدامات فوری و اولویت‌دار برای ارتقا امنیت سکوها، خدمات‌رسان‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی و برگزاری مستمر رزمایش‌ها به ویژه رزمایش‌های شبکه ملی اطلاعات از دیگر مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختلال در سامانه وام فرزندآوری و سردرگمی متقاضیان
  • اختلال آلارم کاربران آیفون را کلافه کرد
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ